Print this page
sreda, 14 oktobar 2020 11:44

Inluzivni filmski kamp “Uhvati film 2020”

Autor:

Inkluzivni filmski kamp „Uhvati film 2020 “ je profesionalni program koji pomaže osobama sa invaliditetom učenju filmske produkcije, razvoju filmskog projekta i ovladavanju vještina za pozicije koje im mogu pomoći pri zapošljavanju u filmskoj i medijskoj industriji. 

S druge strane, to je program koji učenicama i učenicima srednjoškolske dobi pomaže da razumiju invalidititet i predstavljanje lica sa invaliditetom na filmu i u medijima. 

Polaznici inkluzivnog filmskog kampa moći će kroz različita predavanja i edukativne sesije uz pomoć profesionalaca-predavača- producenata, reditelja, scenarista, montažera da kreativno i praktično razviju i nadograde svoje profesionalne vještine.

Program će obuhvatiti sve segmente filmske produkcije, pisanje scenarija, upravljanje projektima, snimanje i montažu kratkog filma, pa će kao finalni proizvod imati svoj kratki igrani ili dokumentarni film na kome su polaznici učestvovali kao dio tima. 

Filmovi u kampu će se realizovati pametnim telefonima i za temu će imati invaliditet. 

Program podstiče komunikaciju, samopouzdanje i saradnju kroz digitalno filmsko stvaranje i umrežavanje sa profesionalcima iz svijeta kinematografije. 

Filmovi koji nastanu u okviru Inkluzivnog filmskog kampa „Uhvati film 2020 “ biće prikazani  na Filmskom festivalu “Uhvati film” u Kotoru, Novom Sadu, Banja Luci i Rijeci 2021. godine. 

Filmski kamp će se održati tokom novembra 2020. godine u prostorijama KIC-a Budo Tomović u Podgorici.

Prijave sa kraćom biografijom i kontakt podacima dostaviti na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 30. oktobra 2020. godine

Broj mjesta je ograničen. 

Inkluzivni filmski kamp „Uhvati film 2020 “ podržan je od strane JU Filmski centar Crne Gore na Konkursu za sufinansiranje projekata komplementarnih djelatnosti. 

Live production doo projekat realizuje u saradnji sa NVU Art 365, Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) i JU KIC “Budo Tomović”

Pročitano 2798 put(a)