28 maj 2018
četvrtak, 24 septembar 2015 14:08

Motivacione radionice prisustvovalo oko 350 srednjoškolaca

Postavio/la 
Ocijenite ovaj tekst
(0 glasova)

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore od januara mjeseca sprovodi projekat  ’’Od obrazovanja ka zaposlenju’’, koji za ciljeve ima da poveća mogućnosti za zapošljavanje visokoobrazovanih osoba s invaliditetom u Crnoj Gori i omogući im lakši pristup otvorenom tržištu rada, te da doprinese stvaranju okvira za uspostavljanje sistemske podrške za studente s invaliditetom u prelaznom periodu od obrazovanja ka zapošljavanju.

Do sada su realizovane ili se realizuju u kontinuitetu aktivnosti projekta koje se odnose na sprovođenje servisa personalne asistencije za studente s invaliditetom u trajanju od šest mjeseci, zatim motivacione radionice i obuka za mlade bez invaliditeta, i studente i mlade s invaliditetom, kao i početne aktivnosti koje se odnose na saradnju s univerzitetima i poslodavcima.

Organizovali smo i dvije fokus grupe s poslodavcima, a u narednom periodu su planirane aktivnosti koje se odnose na sastanke i prenos znanja i komunikacijskih vještina prilikom pružanja podrške studentima s invaliditetom od strane nastavnog i nenastavnog osoblja na univerzitetima u procesu zapošljavanja i osnaživanja mladih s invaliditetom u traženju posla.  

Pokrenut je i servis podrške za zapošljavanje osoba s invaliditetom, dok se među završnim aktivnostima očekuje odrađivanje prakse studenata s invaliditetom kod poslodavaca.

Motivacionim radionicama koje smo organizovali u 12 srednjih škola na teritoriji Crne Gore prisustvovalo je oko 350 srednjoškolaca s invaliditetom i bez invaliditeta. Skoro svim radionicama je prisustvovao i predstavnik Univerziteta Mediteran.

Takođe, smo u okviru ovog projekta potpisali Memorandum o saradnji s Univerzitetom Crne Gore, koji je, pored Univerziteta Mediteran i Udruženja mladih sa hendikepom Nikšić, partner na projektu.

Projekat se finansira programom Grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, odnosno sredstvima iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje licima sa invaliditetom.

 

Na našoj fejsbuk stranici se nalaze fotografije s radionica.

 

Pripremila: Marina Vujačić

Pročitano 2372 puta Posljednja izmjena nedelja, 29 novembar 2015 13:17
Ulogujte se da bi komentarisaliLogin to post comments

DisabilityINFO aplikacije

Video nedjelje

Posjetioci i posjetiteljke

Ko je na mreži: 48 gostiju i nema prijavljenih članova