28 maj 2018
ponedeljak, 19 oktobar 2015 15:33

Najava - Radionica o filozofiji samostalnog življenja u Bijelom Polju

Postavio/la  UMHCG
Ocijenite ovaj tekst
(0 glasova)

Sjutra u utorak, 20. oktobra s početkom u 13:20 časova, u Hotelu „Franca“, u Bijelom Polju Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) organizuje radionicu o filozofiji samostalnog življenja osoba s invaliditetom.

Radionica se održava u okviru projekta „Sloboda izbora“, koji u cilju doprinosa poštovanju ljudskog dostojanstva i prava osoba s invaliditetom UMHCG provodi u saradnji sa Centrom za multimedijalnu produkciju – CEZAM, a uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, posredstvom Programa malih grantova Demokratske komisije.

Putem ovog projekta želimo da informišemo osobe s invaliditetom i javnost o filozofiji samostalnog življenja u cilju podrške procesu inkluzije u Crnoj Gori. Projektne aktivnosti uključuju snimanje dokumentarnog filma, organizovanje Škole samostalnog življenja, medijsku kampanju, kao i obilježavanje Evropskog dana samostalnog življenja.

Inače, predviđeno je održavanje serije od pet radionica širom Crne Gore, čiji je cilj da se učesnici i učesnice motivišu na razmišljanje o svojoj samostalnosti, te da i sami postanu promoteri filozofije samostalnog življenja.

Na radionici će biti prezentovani principi filozofije samostalnog življenja, kao i pozitivna iskustva samih osoba s invaliditetom. Predviđeno je da radionica okupi između 15 i 20 učesnika/ca, u trajanju od tri sata. Facilitatori će biti osobe s invaliditetom koje su pioniri u promociji filozofije samostalnog življenja u Crnoj Gori.

Dobrodošli!

 

Pripremio: Milan Šaranović

Pročitano 2012 puta Posljednja izmjena nedelja, 29 novembar 2015 13:19
Ulogujte se da bi komentarisaliLogin to post comments

DisabilityINFO aplikacije

Video nedjelje

Posjetioci i posjetiteljke

Ko je na mreži: 47 gostiju i nema prijavljenih članova