28 maj 2018
ponedeljak, 19 oktobar 2015 20:07

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU NA OBUKU NAMIJENJENU POSLODAVCIMA

Postavio/la 
Ocijenite ovaj tekst
(0 glasova)

 

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore poziva sve poslodavce s teritorije Crne Gore da se prijave na jednodnevni trening/obuku u okviru projekta ’’Trans to work - Od obrazovanja ka zaposlenju", koji je finansijski podržan od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Cilj obuke je da se poslodavci upoznaju sa mogućnostima osoba s invaliditetom, potrebama osoba s invaliditetom za dodatnim obukama i usavršavanjem, i zakonskim okvirom za njihovo zapošljavanje. Nakon obuke biće odabrano pet predstavnika poslodavaca kod kojih osobe s invaliditetom treba da pohađaju petnaestodnevnu praksu s namjerom da pruže podršku i osnovnu obuku osobama s invaliditetom i s ciljem da se podstaknu na zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Obuka je predviđena za dvadeset osoba, predstavnika poslodavaca, a vodiće je sertifikovani treneri/ce UMHCG-a s velikim iskustvom kada je u pitanju unapređenje položaja i prava OSI, zajedno s predstavnikom/com Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Javni poziv poslodavcima vidimo i kao mogućnost samih poslodavaca da pokažu sopstveno interesovanje na ovu temu i kao mogućnost da iskorijene eventualne predrasude prema radnim sposobnostima i mogućnostima osoba s invaliditetom.  

Zainteresovani poslodavci se mogu prijaviti do ponedeljak, 02. novembra, putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. uz kratko motivaciono pismo.

 

Pripremila: Marina Vujačić

 

Pročitano 1120 puta Posljednja izmjena nedelja, 29 novembar 2015 13:20
Ulogujte se da bi komentarisaliLogin to post comments

DisabilityINFO aplikacije

Video nedjelje

Posjetioci i posjetiteljke

Ko je na mreži: 60 gostiju i nema prijavljenih članova