sreda, 20 januar 2021 13:41

Lai – prvi korisnik kolica koji se popeo na neboder visine 250 metara

Written by

Lai Či-Vai (31) je korisnik kolica i prvi čovjek u Hong Kongu koji se popeo na neboder visine 250 metara. Deset sati mu je trebalo da dostigne visinu malo veću od 250 metara, ali nije uspio da dođe do samog vrha 300 metara visoke kule Nina na poluostrvu Kovlun u Hong Kongu.

„Bio sam prilično uplašen. Dok sam se penjao uz planine, tada sam mogao da se oslanjam na kamenje i koristim šupljine, ali ovo s kulom, dalo je prostora da se samo mogu osloniti na uže o koje visim“, rekao je Lai.

Lai je inače prije 2011., četiri puta proglašavan za prvaka Azije u kategoriji penjanja po stijeni i u jednom trenutku je zauzeo osmo mjesto na svijetu.

Prije pet godina popeo se na 495 metara visoku planinu Lajon rok u Hong Kongu.

„Osim što sam samo živio, pitao sam se šta me pokreće? Tako sam počeo da jurim za tim, znajući da postoji mogućnost da se popnem na planine“, rekao je Lai.

„Na neki način sam zaboravio da sam osoba s invaliditetom jer još uvijek mogu da sanjam i još uvijek mogu da radim ono što volim“, dodao je.

Iako nije stigao na vrh nebodera, zbog bezbjednosnih razloga, Lai se nadao da će poslati pravu poruku.

„Neki ljudi ne razumiju osobe s invaliditetom, neki misle da smo uvijek slabi, da nam treba pomoć i sažaljenje ljudi. Ali, želim da kažem svima da to nije tako. Osoba s invaliditetom može takođe da stvori priliku, nadu, svjetlo, i  na nju se ne treba gledati kao na „slabu“ osobu“, zaključio je Lai.

Izvor: www.in4s.net

Pročitano 1511 put(a)

Back to top