28 maj 2018

Mario Marušić: Prvi svjetski IntegraMouse DJ s invaliditetom

Postavio/la 
Ocijenite ovaj tekst
(0 glasova)

U Zagrebu če se 1 i 2. septembra 2016. održati konferencija o naprednoj tehnologiji za osobe s invaliditetom 'Asistivna tehnologija i komunikacija'. AT-AAC konferencija okupiće u Zagrebu vrhunske svjetske stručnjake i korisnike asistivne tehnologije. Svoje predavanje će imati i Mario Marušić iz Lipca, koji uz pomoć asistivne tehnologije radi kao DJ.

Kako kaže, muzika mu je veoma važna, pruža mu mogućnost da napreduje i da se osjeti slobodnim. “Mnoge stvari su se promijenile u mom životu, ali strast prema muzici koju želim da podijelim s drugima je uvijek prisutna. Prije nego što sam se povrijedio, (korisnik je kolica) vikendom sam radio kao DJ, volio sam  ljude  da  podstaknem na ples i da im prenosim dobre vibracije. Nastavio sam da se borim za svoje snove i ostvario ih u ljeto 2014. godine. Bio sam DJ na Donauinselfestu u Beču, jednom od najvećih europskih događanja te vrste.”

Takođe, dodaje da je o IntegraMouse Plus programu učio sam u rehabilitacionom centru Weißer Hof in Klosterneuburg.”Za mog fizioterapeuta bilo je veliko iznenađenje što sam vrlo brzo mogao opet da koristim svoje muzičke programe  pomoću IntegraMouse Plus programa koji koristim i za surfovanje internetom. Učestvovao sam i u kreiranjju ovog programa dajući povratne informacije za fino podešavanje miša. Ono što posebno volim kod ovog programa je mogućnost korišćenja džojstika i igranje kompjuterskih igrica”, završava svoju priču Mario.

 

Pripremila: Miličić Anđela

Izvor: uključi.in

Pročitano 1376 puta Posljednja izmjena nedelja, 31 jul 2016 16:07
Ulogujte se da bi komentarisaliLogin to post comments

DisabilityINFO aplikacije

Video nedjelje

Posjetioci i posjetiteljke

Ko je na mreži: 46 gostiju i nema prijavljenih članova