ponedeljak, 27 decembar 2021 11:06

Održano Prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu za osobe s invaliditetom

Autor:

Prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu za osobe s invaliditetom za vikend je okupilo u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore 20 takmičara, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne  Gore (POKCG).

U spojenim kategorijama 3-5 (osobe koje igraju iz invalidskih kolica) kod stonotenisera trijumfovao je Nedžad Pepić, ispred drugoplasiranog Mersada Murića i Senada Husovića na trećem mjestu.

U konkurenciji takmičarki, u istoj kategoriji, Samra Kojić je u finalu bila bolja od favorizovane Slobodanke Gurešić.

U kategoriji 6-7 (stojeći stav) prvo mjesto osvojio je Đuro Krivokapić, ispred Milijane Ćirković i debitanta Bogdana Pavlovića.

Šampion u spojenim kategorijama 8-10 postao je Uroš Gugolj, a u finalu bio je bolji od iskusnog šampiona Dejana Bašanovića. Kao trećeplasirani završio je Pjetro Paljušević.

Organizator prvenstva bio je Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „Luča“, uz tehničku organizaciju i podrsku Stoniteniskog kluba „Spin“.

Organizaciju su podržali POKCG, Udruženje paraplegičara Podgorice i Uprava za sport i mlade, dok je pokrovitelj prvenstva bio Sekreterijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice.

Izvor: sajt Paraolimpijski komitet Crne Gore

Priredio: Ivan Čović

Pročitano 1005 put(a)

Back to top