Print this page
četvrtak, 05 maj 2022 11:18

Najava: “Sa knjigom bez distance”- XVI Podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Written by

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja biće održan šesnaesti put, u garaži tržnog centra Delta city, od 8. do 14. maja, pod sloganom: Sa knjigom bez distance.

Kao i svake godine, sajam će biti mjesto susreta pisaca i čitalaca, na Sajmu će gostovati više prestižnih autora.

"Pokrovitelj  Sajma svih prethodnih godina bilo je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, a kroz sponzorstva Sajam podržavaju privredni subjekti i medijske kuće koji su prepoznali važnost ove manifestacije u promovisanju i razvoju kulture Cme Gore. Kroz mnogobrojne manifestacije i promocije, Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, iz godine u godinu podržava i promoviše pisanu riječ, te je nezaobilazan dio crnogorske kulturne ponude i najmasovnija je kulturna manifestacija u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Kao i prethodnih godina, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore imaće priliku da učestvuje na ovom prestižnom događaju i na taj način promoviše aktivnosti Studentske savjetodavne kancelarije, što će u mnogome doprinijeti stvaranju uslova i podsticanju mladih s invaliditetom za sticanje visokog obrazovanja. Pored toga, promovisaćemo i Servis za zapošljavanje, kao i brojne druge promotivne materijale koji se odnose na oblast ljudskih prava osoba s invaliditetom.

Ovom aktivnošću ujedno najavljujemo početak ovogodišnje kampanje povodom upisa na fakultet.


Izvor: portal
Kolektiv.me

Pripremila: Anđela Miličić

Pročitano 1034 put(a)