28 maj 2018
četvrtak, 23 februar 2017 07:58

Prvi model s invaliditetom u glavnom bukingu britanske agencije

Postavio/la 
Ocijenite ovaj tekst
(0 glasova)

Izabela Nevila je kćerka bivšeg fudbalera Engleske, Fila Nevila. Rođena je prije vremena deset nedjelja, a već u maminom stomaku je doživjela moždani udar. Kada se rodila, davali su joj 24 sata života.

Aparati su joj pomagali da ostane u životu i to gotovo 95 odsto i pomagali su joj da diše i da pumpaju krv ka njenom srcu i plućima. Da joj je bila potrebna pomoć još tih pet odsto bila bi proglašena mrtvom.

Kada je njena majka Džuli upitala medicinsku sestru kako može da radi na neonatalnom odeljenju ona je odgovorila: "Nekada sam radila na intenzivnom odeljenju za odrasle, da se to desilo nekom odraslom - oni bi odustali. Ali bebe se bore, one nikada ne odustaju".

Sada, trinaest godina kasnije odrasla je u srećnu i sigurnu tinejdžerku koja uživa u svom odrastanju bavi se sportom i radi stvari koje voli. Naime, Izabela se ostvarila i kao manekenka potpisala je ugovor sa vrhunskom modnom agencijom.

Pošto je potpisala ugovor s vrhunskom modnom kompanijom Izabela je postala prvi model s invaliditetom koji se nalazi u glavnom bukingu britanske agencije.

“Nikada nisam mislila da ću vidjeti ovaj dan”, rekla je Izabelina mama.

Inače Izabela je rođena 2004. kao drugo dijete u porodici. Trudna Džuli se jednog jutra probudila u pet i vidjela da joj je pukao vodenjak. Poto je Fil tada bio u inostranstvu, Džuli je sa jednim rođakom otišla u bolnicu. Dvije nedelje kasnije urađen je hitan carski rez. Operacija je bila toliko hitna da anestesija nije počela da djeluje, a proces carskog reza je već započet.

 

Pripremila: Anđela Miličič 

Izvor: Blic.rs

Pročitano 1063 puta Posljednja izmjena četvrtak, 23 februar 2017 08:23

Media

Ulogujte se da bi komentarisaliLogin to post comments

DisabilityINFO aplikacije

Video nedjelje

Posjetioci i posjetiteljke

Ko je na mreži: 71 gostiju i nema prijavljenih članova