Print this page
utorak, 25 oktobar 2022 07:01

Najava: FREEDOM DRIVE 2022

Written by

Obavještavamo vas da Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) organizuje prvi Freedom drive 2022 u okviru projekta Samostalnošću do slobode koji je finansijski podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja. Naime, UMHCG organizuje mirni javni skup s ciljem obilježavanja borbe za slobodu OSI, i skretanja pažnje na osnovna ljudska prava, i tom prilikom organizuje “šetnju za slobodu”, tj. marš na teritoriji Glavnog grada Podgorice uz propratno obraćnje govornika na početku i kraju šetnje. U uvodnom dijelu planirano je obraćanje izvršne direktorice UMHCG Marine Vujačić i ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković Đurović.
Polazna tačka šetnje biće na Trgu nezavisnosti, odakle bi se učesnici uputili u šetnju podgoričkim ulicama, i na jedan kratak period iskusili s kakvim se preprekama osobe s invaliditetom, koje žive i rade u Podgorici, suočavaju.
Događaj je planiran za 26. oktobar 2022, u trajanju od 2h i početkom u 12.00h okupljanjem na trotoaru između Biblioteke "Radosav Ljumović" i zgrade Skupštine Glavnog grada.
Sa zadovoljstvom vas pozivamo da medijski ispratite pomenuti događaj i da svojim prisustvom date dodatan doprinos ovoj temi. Pored medija za učešće u događaju pozvani su i svi zainteresovani građani i građanke, koji na ovaj način mogu podržati zalaganje za samostalan život OSI.
Za sva dodatna pitanja organizacione i tehničke prirode informacije se mogu dobiti na broj telefona: 020/265-650; 067/801-761 u periodu od 8.30h do 16.00h, a pored izjava govornica podstičemo i da intervjuišete nekog od učesnika/ca. 

Pročitano 625 put(a)