22 jun 2018

Najava - Obuka za pisanje tekstova u okviru projekta DisabilityINFO

Postavio/la 
Ocijenite ovaj tekst
(0 glasova)

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore  u nedelju 9. aprila organizuje obuku za pisanje tekstova iz oblasti ljudskih prava osoba s invaliditetom za studente novinarstva, ali i mlade s invaliditetom koji studiraju srodne društvene nauke. Obuka će se održati u prostorijama Udruženja s početkom u 12h.

Obuka se organizuje u okviru projekta DisabilityINFO (portal osoba s invaliditetom) kojeg finansira Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Navedena aktivnost ima za cilj da učesnicima obuke omogući da razmjenjuju svoja znanja i iskustva s drugim osobama. Učesnici će pripremati tekstove o najznačajnijim oblastima života OSI, kao što su: obrazovanje, zapošljavanje, samostalni život i servisi podrške, pristupačnost, ljudska prava, porodični život, zanimljivosti, sport i rekreacija i sl.  Na taj način će i jedni i drugi povećati svoje samopouzdanje za aktivnijom borbom za ostvarivanje ljudskih prava OSI.

Ovo je ujedno i poslednja šesta obuka i to praktičnog karaktera na kojoj će učesnici/ce pisati tekstove koji će se kasnije naći u časopisu "DisabilityINFO". Časopis ćemo objaviti u susret 5. maju - Evropskom danu samostalnog života.

 

Pripremila: Anđela Miličić

Pročitano 581 puta Posljednja izmjena utorak, 11 april 2017 08:26
Ulogujte se da bi komentarisaliLogin to post comments

DisabilityINFO aplikacije

Video nedjelje

Posjetioci i posjetiteljke

Ko je na mreži: 76 gostiju i nema prijavljenih članova