19 jun 2018
petak, 28 april 2017 08:26

Fitnesom do većeg samopouzdanja

Postavio/la 
Ocijenite ovaj tekst
(0 glasova)

Dvadesetdvogodišnjakinja Mariani Sfakianaki iz Grčke osoba je s invaliditetom. Svakodnevno vježba što joj je pomoglo da izgradi samopouzdanje. Danas Mariana na Instagramu dijeli svoje iskustvo kako bi podstakla druge ljude da se bore i ostanu jaki.

Mariana se teško kretala, nije imala kontrolu nad mišićima i gubila je ravnotežu. Kada joj je bilo pet godina njena porodica se, u potrazi za naprednijim tretmanima, preselila u Australiju. Tu je naišla na niz predrasuda.

"Kao dijete nisam razumjela šta se događa i zbog čega sam bila “drugačija” od druge djece. Maltretirali su me jer sam koristila kolica", rekla je priznajući da je zbog toga bila veoma depresivna.

U tom periodu mišljenje doktora nije bilo na zavidnom nivou: "Iako su mi rekli da nikada neću u potpunosti normalno funkcionisati, moji rezultati bili su bili potpuno drugačiji i to mi je dalo snagu da nastavim dalje”.

Dodala je da joj je tijelovježba pomogla da ojača kao ličnost, a samim tim i da stekne samopouzdanje."Fitness je u potpunosti transformirao moj život. Tjelovježba mi je pomogla da postanem jaka i nezavisna djevojka koja je usmjerena na pozitivne stvari", rekla je.

 

Pripewmila: Anđela Miličić

Izvor: www.klix.ba

Pročitano 840 puta Posljednja izmjena sreda, 03 maj 2017 09:18
Ulogujte se da bi komentarisaliLogin to post comments

DisabilityINFO aplikacije

Video nedjelje

Posjetioci i posjetiteljke

Ko je na mreži: 40 gostiju i nema prijavljenih članova