četvrtak, 22 decembar 2022 10:57

Najava: UDG u saradnji s UMHCG organizuje događaj u okviru projekta Inkluzivno visoko obrazovanje na Zapadnom Balkanu - IDEA

Written by

Univerzitet Donja Gorica (UDG) u saradnji s Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), u petak, 23. decembra 2022. s početkom u 12.00 časova u holu Književnost, poezija, umjetnost, pomenutog Univerziteta, organizuje događaj u cilju obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (OSI) – 3. decembra.

U uvodnom dijelu događaja obratiće se koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju UDG Bojana Mališić i koordintorka Studentske savjetodavne kancelarije UMHCG Anđela Miličić. 

U završnom dijelu obratiće se dekanica Fakulteta za dizajn i multimediju, na UDG doc. dr Tatjana Burzanović i profesorica na pomenutom fakultetu docent Svetlana Dragojević, nakon čega će biti otvorena izložba radova studenata Fakulteta za dizajn i multimediju.

Ova aktivnost se organizuje u namjeri da se u što većoj mjeri podstakne uključivanje osoba s invaliditetom u proces obrazovnog sistema, ali i da se široj društvenoj javnosti ukaže koliko je važno uključivanje OSI u zajednici i uopšteno njihovo uključivanje u oblasti umjetnosti.

Aktivnost se organizuje u okviru projekta Inkluzivno visoko obrazovanje na Zapadnom Balkanu – IDEA (Inclusive tertiary EDucation in the West BalkanS – IDEA), koji sprovodi Univerzitet POLIS iz Tirane (POLIS University) kao nosilac projekta, s partnerima koje čine univerziteti i nevladine organizacije iz Grčke, Češke, Irske, Kosova i Crne Gore, u okviru Erasmus+ programa Evropske komisije.


Pripremila: Anđela Miličić

Pročitano 814 put(a)

Back to top