19 jun 2018

Goranović sedma u bacanju kugle

Postavio/la 
Ocijenite ovaj tekst
(0 glasova)

Marijana Goranović nije imala uspješno otvaranje Svjetskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom, koje se do 23. jula održava u Londonu.

Naša atletičarka je u finalu bacanja diska kategorije F41 bila posljednja, sedma, sa  18,18 metara, iz treće serije, uz čak četiri prestupa.

"Nemam opravdanje za ovako loš nastup, iako je komplet atmosfera na stadionu obećavala drugo. Potrudiću se da u bacanju kugle popravim utisak", rekla je Marijana, koja je na ovom takmičenju imala za cilj da popravi lični rekord (19,36m) i prvi put na zvaničnom paraolimpijskom takmičenju prebaci granicu od 20 metara. 

Prva je bila Tunižanka Raoua Tlili (32,29 m), druga Niam Mekarti iz Irske (26,17m), dok je treće mjesto pripalo Ben Keleb iz Tunisa (25,83).

Osim Marijane Goranović, koja će ponovo na bacalište 19. jula kada je na programu bacanje kugle, boje Crne Gore na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu brane i Goranović, Radmilo Baranin i Miloš Ranitović, a naši takmičari nastupiće u ukupno šest disciplina.

Baranin će nastupiti u bacanju koplja, kugle i diska, dok će se Ranitović takmičiti u skoku u vis.

 

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 1430 puta Posljednja izmjena četvrtak, 20 jul 2017 07:21
Ulogujte se da bi komentarisaliLogin to post comments

DisabilityINFO aplikacije

Video nedjelje

Posjetioci i posjetiteljke

Ko je na mreži: 32 gostiju i nema prijavljenih članova