22 jun 2018
sreda, 28 januar 2015 18:24

Pripremljen prototip Brajevog bukvara

Postavio/la 
Ocijenite ovaj tekst
(0 glasova)


Savez slijepih Cme Gore, 29. januara u Multimedijalnoj Sali Saveza, u Podgorici, organizovaće okrugli sto na temu „Značaj udžbenika za opismenjavanje na Brajevom pismu djece oštećenog vida“, koji je podržala Američka ambasada, kroz Program malih grantova 2013. godine. Okrugli sto će se održati sa početkom u 11:00 časova, a otvoriće ga zamjenik šefa misije Ambasade SAD u Podgorici, gospodin B. Bix Aliu.

Kako su saopštili iz Saveza, na Okruglom stolu će prezentovati prototip Brajevog bukvara - Udžbenika za opismenjavanje na Brajevom pismu djece oštećenog vida i Priručnik za nastavu po Udžbeniku za opismenjavanje na Brajevom pismu djece oštećenog vida.

Ovaj Okrugli sto je ujedno i završna aktivnost projekta „Brajev bukvar“, čiji je cilj doprinos omogućavanju ravnopravnog obrazovanja za osobe oštećenog vida, koje ovo pismo koriste za čitanje i pisanje.

Iz Saveza su naglasili da se izradom ovog udžbenika, po prvi put u Cmoj Gori, stvaraju uslovi za opismenjavanje i obrazovanje na Brajevom pismu osobama oštećenog vida.

Pripremila: Marina Vujačić

Izvor: Saopštenje za javnost

Pročitano 1754 puta Posljednja izmjena četvrtak, 19 februar 2015 09:32
Ulogujte se da bi komentarisaliLogin to post comments

DisabilityINFO aplikacije

Video nedjelje

Posjetioci i posjetiteljke

Ko je na mreži: 67 gostiju i nema prijavljenih članova