ponedeljak, 15 februar 2021 07:39

NAJAVA: UMHCG organizuje jednodnevni Trening za advokate, sudije i zaposlene u tužilaštvu o pristupu pravdi OSI

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) organizuje jednodnevni Trening za advokate, sudije i zaposlene u tužilaštvu o pristupu pravdi OSI. Trening će biti organizovan u martu u Podgorici, a o tačnom datumu i mjestu održavanja Treninga javnost će biti blagovreno informisana.

Cilj Treninga je, između ostalog, unaprjeđenje komunikacije pravosudnih institucija s osobama s invaliditetom i povećanje  informisanosti zaposlenih u institucijama pravde o pristupu pravdi OSI.

Planirano je da se na Treningu obuhvate neke od sledećih tema: modeli pristupa invaliditetu i njihov uticaj na garancije prava OSI, izjednačavanje mogućnosti, institut besplatne pravne pomoći i načini komunikacije s OSI /uključujući i obezbjeđivanje razumnih i proceduralniih adaptacija, postupci pred organima, s naglaskom na diskriminaciju u tim postupcima i sl. 

Učešće na Treningu mogu uzeti advokati/ce, sudije/kinje i zaposleni/e u tužilaštvu iz Podgorice, Kolašina, Nikšića, Cetinja i Bara.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam pošalju prijave na na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 1. marta u 12.00 časova, a za sva dodatna pitanja organizacione i tehničke prirode informacije se mogu dobiti na telefon: 020/265-650 i 069/385-981 od ponedeljka do petka u vrijeme od 8.30 do 16.00 časova.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju sprovodimo u okviru projekta Osvije(S)t(I)i diskriminaciju OSI koji je finansijski podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.  

Napomena: Trening će se održati u skladu s aktuelnim mjerama zaštite zdravlja propisanim od strane Ministarstva zdravlja, zbog čega nijesu ni navedeni konkretni datumi.

Pripremila: Dragana Sokić, koordinatorka projekta

Pročitano 66 put(a)

Back to top