ponedeljak, 02 novembar 2020 08:24

Savez slijepih Crne Gore: Od aprila do danas objavljeno preko 300 audio fajlova s poetskim sadržajima

Autor:

Savez slijepih Crne Gore u aprilu mjesecu, na Međunarodni dan knjige, pokrenuo je aktivnost pod nazivom: Audio poezija. Riječ je o prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno namijenjena osobama oštećenog vida, osobama koje ne mogu čitati standardnu štampu, ali i ukupnoj javnosti, koja preferira konzumiranje poezije posredstvom audio-vizuelnih objava.

„S ponosom možemo istaći da smo do danas kreirali i objavili preko 300 audio fajlova s poetskim sadržajima, na čemu posebno zahvaljujemo volonterima. Takođe smo potpisali i memorandume o saradnji sa: Ratkovićevim večerima poezije iz Bijelog Polja, Forumom mladih pisaca KIC-a iz Podgorice i Književnim klubom JU Zahumlja Poenta poetika iz Nikšića“, kazali su iz Saveza slijepih. 

Najavili su da će u toku ovog mjeseca, sadržaj upotpuniti s audio bajkama za najmlađe. Svakog petka, na Jutjub (Youtube) kanalu i na društvenim mrežama naći će se po jedna bajka u audio formatu. 

„Želimo istaći da smo u ovom segmentu uspostavili saradnju sa EU Info centrom, koji je ustupio evropske bajke kreirane u okviru kampanje EU na dlanu'', istakli su iz Saveza slijepih. 

Na kraju,  kazali su da vjeruju i očekuju, da će se mnogi priključiti realizaciji njihove aktivnosti u razvijanju i bogaćenju sadržaja i pozivaju širu javnost da posjete  Jutjub (Youtube) kanal: https://www.youtube.com/channel/UCdvyiF17qzsPiDqC315IcXA

Fejsbuk (Facebook) stranicu: https://www.facebook.com/pg/Audio-poezija-103936691300761/posts/ i Instagram stranicu: https://instagram.com/audiopoezija?igshid=160a7uuc0uo4q .

Izvor: Saopštenje za javnost Saveza slijepih Crne Gore

Pročitano 2449 put(a)

Back to top