nedelja, 02 septembar 2018 10:08

Dostupno i za mene – veb stranica o pristupačnom javnom prevozu i smještaju u Bosni i Hercegovini

Autor:

 

Studentkinje programa „Podsticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima“ koji sprovodi Humanost u akciiji Bosne i Hercegovine (Humanity in Action BiH) su kreirale interaktivnu veb stranicu o pristupačnom smještaju i javnom preevozu za osobe s invaliditetom u Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Naziv stranice je Dostupno i za mene.

Informacije su prikupile i objedinile studentkinje Tamara Bakula, Iva Ivanković, Edina Osmić i Hana MacićVeb stranica je prilagođena za sve osobe, uključujući osobe s oštećenjem sluha i oštećenjem vida i sadrži kvalitetne informacije o pristupačnom javnom prevozu i smještaju u Mostaru, Sarajevo i Tuzli.

“Veb stranica je nastala uz velikodušnu saradnju s udruženjima osoba s invaliditetom iz Mostara i Tuzle koje su nam dostavili podatke o pristupačnom smještaju u njihovim sredinama i vrlo smo im zahvalni na toj saradnji”, izjavila je Iva Ivanković.

Prema prikupljenim podatcima, u Tuzli i Sarajevu za sada postoji  djelimično pristupačan javni prevoz, dok u Mostaru javni prevoz nije pristupačan za osobe s invaliditetom. Od 48 istraženih hotela, studentkinje su u Mostaru, Sarajevu i Tuzli uspjele pronaći 12 hotela koji su pristupačni za osobe s invaliditetom.

Veb stranica se nalazi na sljedećem linku www.dostupno.eu  

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: www.portaloinvalidnosti.net

 

Pročitano 1094 put(a)

Back to top