petak, 13 novembar 2020 08:00

Golbalisti sa Grčkom, Poljskom, Portugalom i Slovenijom

Autor:

Golbal reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu B divizije igraće u A grupi sa Grčkom, Poljskom, Portugalom i Slovenijom, odlučeno je žrijebom. Šampionat će biti odigran od 27. do 31. januara u finskom olimpijskom i paraolimpijskom centru u Pajulahti, a okupiće deset reprezentacija.

U grupi B rivali će biti Velika Britanija, Švedska, Ceška, Izrael, i Rusija.

Selektor Nikola Čurović kazao je da su crnogorski golbalisti dobili tešku grupu, ali da smatra da imaju znanja i iskustva za velike domete. On je naglasio da je do šampionata ostalo više od dva mjeseca i da reprezentacija polako ulazi u završnu fazu priprema.

„Igraćemo u vemo jakoj grupi, ali sam mišljenja da je naša ekipa već dovoljno iskusna i sazrela za najveće domete. Siguran sam da je cilj koji smo zacrtali, a to je osvajanje jedne od medalja i ulazak u A diviziju, dostižan. Za to će nam trebati dobri mečevi u grupi kako bi u nokaut fazu prošli sa što bolje pozicije“, kazao je Čurović.

Prema propozicijama, nakon prve faze takmičenja u kojoj će se igrati po sistemu svako sa svakim, plasman u nokaut fazu izboriće po četiri najbolje selekcije iz obje grupe. Plasman u A diviziju će izboriti tri najbolje ekipe , dok će se u C diviziju preseliti reprezentacije koje zauzmu osmo, deveto i deseto mjesto.

Planirano je reprezentacije u Pajalahti doputuju 22. januara, gdje će tri dana trenirati u karantinskim uslovima.

Crna Gora je plasman u B diviziju izborila osvajanjem srebrne medalje na prošlogodišnjem prvenstvu C divizije u italijanskoj Lakvili.

Izvor: portal RTCG

Pročitano 2101 put(a)

Back to top