četvrtak, 01 april 2021 10:00

Crnogorski atletičari na mitingu u Puli

Written by

Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore nastupila je 28. marta na sankcionisanom atletskom mitingu u Puli, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Crnu Goru je predstavljala Marijana Goranović u bacanju diska u kategoriji F41, Maja Rajković (F54) i Danilo Gojković (F34) bacaće koplje, Miloš Spaić kuglu (F11), dok se šampion Evrope iz Groseta, Radmilo Baranin (F34) takmičio u bacanju koplja i kugle.

To je bio prvi međunarodni nastup crnogorskih atletičara poslije više od godinu i po. Posljednji put na sankcionisanom međunarodnom mitingu učestvovali su sredinom septembra 2019. u Kruševcu.

Trener reprezentacije Veljko Čegar, kazao je da je cilj nastupa u Puli potvrda rezultatskih normi za Evropsko prvenstvo u Bidgošću i Paraolimpijske igre u Tokiju.

„Dolazimo na miting u dobrom stanju, uprkos pauzi i diskontinuitetu u treningu. Izostanak učešća na sankcionisanim mitinzima uspjeli smo da kompenzujemo nastupima na domaćim takmičenjima“, kazao je Čegar.

Prema njegovim riječima, nastup u Puli crnogorskim atletičarima poslužiće da osjete duh takmičenja.

„Imaće ozbiljne konkurente i priliku da se bore, pokažu koliko trenutno mogu. Vjerujem da će izvući optimalan rezultat za ovaj nivo priprema“, rekao je Čegar.

Organizator tradicionalnog atletskog takmičenja osoba s invaliditetom najavio je učešće više od sto takmičara iz osam evropskih država. Nedjeljno takmičenje na stadionu Veruda počelo je 28. marta u deset sati.

Priredio: Ivan Čović

Izvor: portal Informativna agencija MINA

Pročitano 1881 put(a)

Back to top