petak, 15 oktobar 2021 11:38

Paraolimpijski komitet Crne Gore: Golbal reprezentacija Crne Gore na ESPO Grand Prix turniru u Finskoj

Written by

Golbal reprezentacija Crne Gore, u cilju što bolje pripreme za Evropsko prvenstvo – A divizije u Samsunu(1-13.novembar), učestvovaće od 15. oktobra do 17. oktobra 2021. na prestižnom Espo Grand Pri turniru u Finskoj.

Na turniru u finskom gradu Espo koji okuplja samo ekipe iz A divizije, osim crnogorske i selekcije domaćina, učestvovaće i reprezentacije Španije, Grčke, Rusije i Ukrajine.

„Pripreme teku po planu,momci vrijedno rade. Espo je generalna proba pred Evropsko prvenstvo. Igraćemo sa direktnim rivalima koji nas očekuju u Turskoj. Planirano je da se odigra dosta mečeva u Finskoj, tako da ćemo nakon turnira imati dobar uvid u trenutnu formu i kvalitet u odnosu na najjaće evropske ekipe“, rekao je selektor  Nikola Curovic.

Crnogorski golbalisti danas, prvog takmičarskog dana, igraće s Rusijom (9.00) i Finskom (16.15).

Dan kasnije sastaće se s Grčkom (8.00) i Španijom (14.00), dok je za 17. oktobar 2021. zakazan duel posljednjeg kola s Ukrajinom (7.10).

U poslijepodnevnom programu predviđeni su dueli za konačan plasman, odnosno za peto, treće i prvo mjesto.

Crnogorska reprezentacija u Finskoj nastupiće u sastavu Goran Macanović, Miloš Ranitović, Nikola i Marko Nikolić i Mirnes Ramović, a predvodiće je selektor Nikola Curovic.

Crnogorska selekcija prvu fazu završnih priprema odradila je u Nikšiću od 8. oktobra do 13. oktobra 2021, a u sparingu im je pomagao poznati srpski paraolimpijac Miloš Grlica.

Izabranike selektora Čurovića, nakon turnira u Finskoj i novog okupljanja u Nikšiću, očekuju sparinzi sa Italijom od 22. oktobra do 25. oktobra 2021. u Rimu.

Posljednja etapa priprema biće odrađena u trenažnoj bazi golbal reprezentacije u Nikšiću, gdje će crnogorskim golbalistima pomagati jedan od najboljih svjetskih igrača, Slovenac Matej Ledinek.

Crnogorski golbalisti na EP u Samsunu igraće u A grupi s Njemačkom, Turskom, Finskom i Grčkom.

Rivali u B grupi biće Litvanija, Ukrajina, Belgija, Španija i Rusija.

Po četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće četvrtfinale, dok će najslabije selekcije iz obje grupe izgubiti status člana A divizije.

U niži rang, nakon nokaut faze, preseliće se i osmoplasirana reprezentacija.

Crnogorski golbalisti nastup u elitnom rangu, među deset najboljih evropskih selekcija, izborili su plasmanom u finale B šampionata Evrope, početkom juna u finskom Lahtiju.

Izvor: portal Paraolipijiski komitet Crne Gore

Priredio: Ivan Čović

Pročitano 1412 put(a)

Back to top