utorak, 11 januar 2022 14:47

Godinama nosi sina s invaliditetom na leđima kako bi doživio avanture širom svijeta

Written by

Niki Antram (Niki Antram) iz Australije već godinama putuje svijetom sa sinom Džimijem (Jimmy). Rodila ga je kada je imala 17 godina, i već su zajedno obišli veći dio zemlje: Havaje, Bali i mnoge druge destinacije iako njih dvoje idu u obilaske na pomalo neobičan način.

"Dejli mejl" piše da je Džimi dijete s višestrukim invaliditetom. Kada ga je Niki rodila, obećala je sebi da će mu pružiti najbolji mogući život, pa kako bi mu omogućila brojne avanture, nerijetko ga nosi na leđima, 

Zna da će joj nošenje Džimija na leđima vremenom postati sve teže. Imaju i invalidska kolica koja ponekad koriste, a Niki pomaže svom sinu i da sam napravi po koji korak.

„Kad planiram naše veliko putovanje, uvek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odeće, pa čak i jastučnica, plahti itd. Sve unapred planiram i najavljujem naš dolazak gde god išli, od restorana, hotela do raznih avantura. Čak i ako znam da će sve biti u redu, volim da ih obavestim o nama kako bih bila sigurna da sve razumeju i da sve prođe u najboljem redu“, rekla je Niki.

Džimi je dosad jahao konja, vozio se sankama, plivao s delfinima. Niki je rekla kako dvojac, zbog Džimijevog stanja, ne može da odsjeda u bilo kakvom smještaju.

„Izuzetak su bili Havaji gde su svi želeli da im se Džimi pridruži“, kaže Niki.

Već je isplanirala da sljedeća njihova avantura bude po Kanadi, ali ih je pandemija u tome spriječila pa se nada da će to uskoro proći. Trenutno zbog Kovid-mjera obilaze Australiju.

„Srećna sam jer Džimi ima slična interesovanja kao i ja. Oboje uživamo u prirodi, u vodi, u avanturama. Od Balija do Havaja bismo stajali napolju po celu noć, jer i on voli da se zabavlja. Pronalazim načine kako da mu osiguram najbolji život. Većinu vremena najviše uživa u najjednostavnijim stvarima. On je moja inspiracija. Uvek je srećan, nasmejan. Ponekad se pitam kako mogu da budem tužna kad vidim njega tako nasmejanog iako nikad nije video boje, oblake, dugu... On ipak sedi i smeška se. Ne vidi me na konvencionalan način, ali sigurna sam da u mislima ima viziju o tome kako izgledam“ ispričala je Niki.

Izvor: portal Blic.rs

Pripremio: Ivan Čović

Pročitano 822 put(a)

Back to top