utorak, 09 jul 2024 06:52

OBILJEŽENO PET GODINA RADA I MI BOKE

Written by

Nevladina organizacija Inicijativa mladih s invaliditetom Boke (I MI Boke) juče je organizovala proslavu povodom obilježavanja pet godina rada, u hotelu Ridžent (Regent) Porto Montenegro u Tivtu.

Prisutne je pozdravila izvršna direktorica I MI Boke,% Miroslava Mima Ivanović.

Raditi za osobe sa invaliditetom (OSI), naročito u organizaciji koja u timu ima osoba sa invaliditetom, znači uložiti najmanje 20 posto više truda, snage, energije, finansijskih sredstava i organizacionih zadataka. Upravo zbog toga što se uvijek računa na neke dodatne prepereke, moramo unaprijed razmišljati, kako te prepreke prevazići. Ponosna sam, ali prije svega zahvalna, svima koji su u ovih pet godina dali doprinos u poboljšanju uslova za ostvarivanje prava osoba sa invaliditetom. Mogu slobodno reći tijelo naše organizacije je moja asistentkinja u radu, poslovna sekretarka I MI Boke  Ana Ćapin, ali i mnogi drugi su svoje vrijeme, trud i ljubav uložili u borbi za prava osoba sa invaliditetom, jer za ovaj rad mora, prije svega, da postoji ljubav, kazala je Ivanović.

Ovom prilikom prikazan je kratak film o radu I MI Boke, dodijeljene su zahvalnice zaslužnim institucijama, donatorima, medijima i pojedincima/kama, kao i sertifikati polaznicima/ama osnovnog Kursa znakovnog jezika, a realizovano je i donatorsko veče za poboljšanje uslova života institucionalizovanih osoba s invaliditetom.

U muzičkom dijelu programa nastupila je klapa Incanto i Nenad Meštrović (gitara).

Program je vodila Jelena Kljajević.

Podsjetimo, I MI Boke je osnovana 11. aprila 2019. od strane troje mladih Kotorana/ki s invaliditetom (Andrija i Dunja Samardžić i Miroslava-Mima Ivanović), a registrovana 29. maja iste godine.

 

Izvor: Radio Kotor

Pripremila: Dajana Vuković

Pročitano 98 put(a)

Back to top