četvrtak, 01 septembar 2022 07:03

Milica Lakićević izlaže u Portonovom

Written by

Samostalna izložba djela crnogorske slikarke Milice Lakićević biće otvorena danas u 17 sati u galeriji rizorta Portonovi, u okviru umjetničkog ciklusa Artist Series.

Lakićević je rođena 1993. godine na Cetinju, gdje je 2016. godine završila osnovne studije na Fakultetu likovnih umjetnosti, studijski program Grafika u klasi prof, mr Vesne Bošković. Specijalističke postdiplomske studije na studijskom programu Slikarstvo u klasi prof, mr Branislava Sekulića završila je 2019. godine, a trenutno je studentkinja master studija SP Slikarstvo u klasi prof, mr Ratka Odalovića na istom fakultetu. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG) i Udruženja mladih sa hebdikepom Crne Gore (UMHCG).

Po riječima istoričarke umjetnosti Ljiljane Zeković, interakcija umjetnik-djelo-posmatrač neophodna je u komunikaciji sa slikarstvom talentovane mlade umjetnice Milice Lakićević, koja je već realizovala nekoliko samostalnih izložbi iako pripada najmlađoj generaciji stvaralaca savremene crnogorske likovne scene.

Bogatom imaginacijom ona otvara beskrajne prostore igre i istraživanja zapisala je Zeković.

Artist Series obuhvata izložbe u trajanju od po mjesec dana pet crnogorskih renomiranih umjetnika, koji će na taj način tokom sezone svoje stvaralaštvo predstaviti gostima hotela i široj publici koja posjeti rizort Portonovi. 

Izvor: Pobjeda

Priredila: Anđela Miličić

Pročitano 783 put(a)

Back to top