sreda, 11 april 2018 09:01

Uslovi korišćenja

Written by

DISABILITYINFO.me vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja portala pod uslovima koji se navode u daljem tekstu.

Svakim pristupom portalu DISABILITYINFO.me ili bilo kom njegovom dijelu smatra se da je korisnik upoznat sa svim pravilima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korišćenja ovih veb strana, kao i da ih u cjelosti prihvata.

AUTORSKA PRAVA

DISABILITYINFO.me polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava DISABILITYINFO.me portala i podložno je tužbi.

DISABILITYINFO.me će odmah razmotriti primjedbe posjetilaca koji smatraju da im je objavljivanjem sadržaja na portalu povrijeđeno sopstveno autorsko pravo. U slučaju da se utvrdi da se radi o povredi autorskih prava, tekst, fotografija i dr. biće skinuti sa portala.

Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

DISABILITYINFO.me portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetilaca portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, DISABILITYINFO.me neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom.

 

REGISTROVANI KORISNICI

Registrovanjem na DISABILITYINFO.me portalu korisnik je obavezan da prođe postupak registracije, unese istinite podatke, te odabere korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. DISABILITYINFO.me ne može odgovarati za neovlašćeno korišćenje naloga, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

DISABILITYINFO.me zadržava pravo da ukine ili da uskrati mogućnost korišćenja korisničkog naloga i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

 

DISABILITYINFO.me ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog naloga ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan.

 

OBAVEZE KORISNIKA

Korisnicima DISABILITYINFO.me portala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće domaće i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

  • obavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica

  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične kompjuterske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posjetilaca portala i korisnika

 

KOMENTARI POSJETILACA
Kada je riječ o interaktivnim sadržajima (komentarima posjetilaca), DISABILITYINFO.me zadržava pravo da ne objavi sljedeće sadržaje: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi, po osnovu invaliditeta i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, pornografske, politički ekstremne i uvrjedljive sadržaje kao i sadržaje koji su u suprotnosti sa važećim zakonodavstvom.

DISABILITYINFO.me ne odgovara za komentare posjetilaca.
Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja.

Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima.

Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.

Redakcija DISABILITYINFO.me zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.

 

LINKOVI NA DRUGE VEB STRANICE

DISABILITYINFO.me ne snosi odgovornost za sadržinu povezanih veb stranica.

OGLAŠAVANJE
DISABILITYINFO.me nije odgovoran ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu, jer se radi o poslovnom odnosu između posjetioca portala i oglašivača.

IZMJENE I DOPUNE
DISABILITYINFO.me može u svako doba izmijeniti i dopuniti Uslove.

Pročitano 7042 put(a)

Back to top