ponedeljak, 31 oktobar 2022 14:38

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA ŠKOLI LJUDSKIH PRAVA OSI ZA PREDSTAVNIKE PREGOVARAČKIH STRUKTURA

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) poziva predstavnike/ce pregovaračkih struktura da uzmu učešće na Školi ljudskih prava osoba s invaliditetom (OSI), koja će se održati u periodu 28 - 30. novembra 2022. O mjestu održavanja Škole svi/e zainteresovani/e će biti blagovremeno informisani/e.

Škola se organizuje s ciljem da unaprijedi znanja predstavnika pregovaračkih strukutra o ljudskim pravima OSI, kako bi se ona na adekvatan način reflektovala u planovima za sprovođenje pregovaračkih poglavlja s fokusom na poglavlja 5 - Javne nabavke, 18 – Statistika, 19 - Socijalna politika i zapošljavanje, 23 – Pravosuđe i temeljna prava, 24 – Pravda, sloboda i bezbijednost i  28 – Zaštita potrošača i zdravlja, i ključnim dokumentima koja Crna Gora treba da usvoji i uskladi s EU direktivama i praksama. 

Škola će se zasnivati na principima neformalnog učenja, i pored predavanja, sadržaće i diskusije, prezentacije i različite druge interaktivne metode koje omogućavaju visoku participativnost.

Zainteresovani/e učesnici/ce se mogu prijaviti najkasnije do 20. novembra 2022. do 12.00 časova, dostavljanjem motivacionog pisma i biografije na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom Prijava za Školu ljudskih prava OSI.

Broj mjesta je ograničen.

Škola se sprovodi u okviru projekta ForUM za prava OSI, koji Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) realizuje u sklopu programa OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa Njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mrežom. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Pročitano 603 put(a)

Back to top