ponedeljak, 14 januar 2019 11:39

JAVNI POZIV ZA OSOBE S INVALIDITETOM ZA UČEŠĆE U ŠKOLI LJUDSKIH PRAVA OSI  

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore poziva sve zainteresovane osobe s invaliditetom da se prijave za učešće u Školi ljudskih prava OSI. 

Škola će biti organizovana u Podgorici, jednom nedjeljno, u trajanju od tri mjeseca (februar - april) i obuhvatiće, između ostalog, sledeće teme: Istorijat ljudskih prava OSI; Domaći i međunarodni instrumenti za ostvarivanje/zaštitu ljudska prava OSI; Uloga institucija u ostvarivanju i zaštiti ljudskih prava OSI; Filozofija samostalnog života, Odnos medija i društvena slika prema invaliditetu, Antidiskriminacija, institucionalni mehanizmi za zaštitu od diskriminacije i druge.

Osim predavanja u okviru Škole biće korištene metode studije slučaja, igranja uloga, diskusija, simulacija i dr. Nakon Škole je planirano testiranje, a samo uspješni kandidati će dobiti sertifikate o završenoj školi, a najboljima će biti pružena i prilika da se dodatno usavršavaju kroz program Pravne klinike.

Škola se sprovodi u okviru projekta (Sa)učesnici u ostvarivanju prava, koji je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava kroz konkurs za NVO u 2018. u oblasti zaštite prava lica sa invaliditetom.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti dostavljanjem motivacionog pisma i biografije najkasnije do 28. januara na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom: Prijava za Školu ljudskih prava OSI. Za detaljnije informacije možete se obratiti putem iste mejl adrese.

UMHCG će najkasnije do 31. januara obavijestiti kandidate o tačnim terminima i mjestu održavanja Škole.

Predviđeni broj učesnika u Školi je 20.

 

Pripremila: Nada Bošković 

Pročitano 3906 put(a)

Back to top