sreda, 20 mart 2019 21:31

Naša djeca imaju Daun, naučila su nas da cijenimo male stvari!

Autor:

Članovi porodica, prijatelji i stručnjaci koji sarađuju s roditeljima djece s Doun sindromom, povodom Svjetskog dana osoba s Doun (21. marta) govore o tome kako su im oni promijenili živote Oni su snimili video 'Čuvari ljubavi'.

U njemu govore o tome što je značio dolazak mališana s tim sindromom u njihov život i o tome koliko im oni danas znače. 

- Priča je posvećena svima onima koji žive, borave, sreću se s djecom s Doun sindromom, a na ideju o tome da ga snimimo došla sam po uzoru na neke slične projekte koje su radili članovi udruženja van Hrvatske.

Prijateljica Martina Vuković i ja zajedno smo ga režirale i pozvale roditelje, druge članove obitelji, te prijatelje i poznanike obitelji djece s Down sindromom iz cijele Hrvatske, da snime kratak emotivan video o tome kako su se osjećali kad je u njihov život došla osoba s Doun sindromom, na koji način ih je promijenila, odnosno uticala na njihov život i porodicu, kako se sada osjećaju, što im znače osobe s Doun sindromom i što o njima žele poručiti javnosti - kaže Larisa Porčić Filipaj, mama trogodišnje Laure, djevojčice s Doun sindromom.

 

Osobe s Downovim sindromom su čista ljubav, to će vam potvrditi svatko ko ih pusti u svoj život, a ponajviše njihova porodica, koja ih najbolje poznaje - kaže mama Larisa.

 

 

Video možete pogledati klikom ovdje.


Izvor: 24sata.hr

Pročitano 2679 put(a)

Media

https://www.24sata.hr/lifestyle/nasa-djeca-imaju-down-naucila-su-nas-da-cijenimo-male-stvari-620088?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=620088&utm_campaign=24sata+Facebook+status&fbclid=IwAR0dJ_JMVwFYQez-Kiewndz0uMXQ5_SxqfEHORU1Ut21b9nQV11cfbL6fyo

Back to top