subota, 01 jun 2019 11:42

NAJAVA: UMHCG i UPOSIBP potpisuju memorandume o saradnji s Vrhovnim sudom i Advokatskom komorom

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) i Udruženje za podršku osobama sa invaliditetom Bijelo Polje (UPOSIBP) potpisaće Memorandume o saradnji s Vrhovnim sudom i Advokatskom komorom Crne Gore. Potpisivanje će se održati u ponedeljak 3. maja, s početkom u 10:00 časova, u Svečanoj sali Vrhovnog suda Crne Gore.

Potpisivanju će prisustvovati predsjednica Vrhovnog suda, Vesna Medenica, predsjednik Advokatske komore, Zdravko N. Begović, izvršna direktorica Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), Marina Vujačić, kao i direktor Udruženja za podršku osobama sa invaliditetom Bijelo Polje (UPOSIBP), Samir Guberinić.

Potpisivanje Memoranduma ima za cilj da doprinose adekvatnijoj primjeni ljudskih prava osoba s invaliditetom, odnosno poštovanju ljudskih prava i sloboda osoba s invaliditetom, naročito kroz preduzimanje efektivnih pravnih, procesnih, administrativnih, i drugih inicijativa i mjera koje su usmjerene na stvaranje uslova za ostvarivanje ravnopravnosti i zaštite prava osoba s invaliditetom, kao i kroz zastupanje i odbranu osoba s invaliditetom, njihovih porodica i organizacija osoba s invaliditetom pred sudovima i drugim državnim organima, privrednim društvima i drugim pravnim licima.

Kroz realizaciju Memoranduma unapređivaće se saradnja u oblastima od zajedničkog interesa, a naročito prilikom planiranja, ostvarivanja i zaštite prava osoba s invaliditetom, čime će se uticati na poboljšanje kvaliteta života osoba s invaliditetom.

Potpisivanje Memoranduma treba da bude primjer drugim državnim organima, na koji način može i treba biti ojačana saradnja sa civilnim sektorom i organizacijama osoba s invaliditetom.

Ova aktivnost između ostalog, podrazumijeva unaprjeđenje komunikacije pravosudnih institucija s osobama s invaliditetom i unaprijeđenje informisanosti zaposlenih u institucijama pravde o načinima komunikacije s OSI.

Ova aktivnost dio je projekta Korak bliže pravdi za osobe s invaliditetom koji je finansijski podržan od strane Ministarstva pravde.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da medijski ispratite pomenuti događaj i da svojim prisustvom date dodatan doprinos ovoj temi.

Napomena: Predviđene su izjave za medije nakon potpisivanja Memoranduma. Pitanja novinara nijesu predviđena.

Molimo za potvrdu vašeg prisustva u toku dana na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

 

Pročitano 3315 put(a)

Back to top