ponedeljak, 11 maj 2020 11:51

Prilagoditi javni prevoz za OSI

Autor:

Na sjednici Savjeta za pitanja lica sa invaliditetom koja je održana u petak, 8. maja, raspravljano je o izvještaju Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju za prošlu godinu i predlogu Lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije u Glavnom gradu za 2020. - 2023 godinu. Sekretar za socijalno staranje Ivan Terzić istakao je da su Lokalnim planom predviđene nove aktivnosti kojih do sada nije bilo te da će biti pokrenut veliki broj usluga u saradnji sa institucijama i civilnim sektorom.

Predstavnik Udruženje mladih sa hendikepom Bojan Đorović istakao je da plan mora da se vrati na ponovno razmatranje, jer su navođeni zakoni koji su nevažeći, te da smatra da će ga odbornici u Skupštini vratiti na ponovno razmatranje.

Milijana Ćirković, iz Udruženja paraplegičara, je istakla da bi javni prevoz trebalo prilagoditi za osobe sa invaliditetom.

„Prevoz od vrata do vrata je dobar, ali se ne može izaći u susret svim korisnicima u isto vrijeme, a pristupačan gradski prevoz bi bio najbolje rješenje. Znamo da se ne može od jednom sve prilagoditi ali treba da se krene od jedne linije“, kazala je Ćirković.

Izvor: www.dan.co.me  

Pročitano 2019 put(a)

Back to top