sreda, 17 jun 2020 12:14

Liberato – prva digitalna mapa za kretanje osoba s invaliditetom u Hrvatskoj

Autor:

Splitsko udruženje Liberato napravilo je istoimenu stranicu s interaktivnom digitalnom mapom za kretanje osoba s invaliditetom, prvu takvu u Hrvatskoj. Osnivači udruženja su studenti informacionih tehnologija.

Internet stranica za pomoć osobama s invaliditetom pokrenuta je u februaru, a kako su osnivači kazali, to je tek prva verzija.

"Označili smo 100 lokacija u Splitu koje u potpunosti daju informacije o pristupačnosti. Ako na nekim lokacijama imaju stepenice ili je omogućen dolazak osobe s invaliditetom s psom vodičem, objasnio je programer Stipo Margić."

"Upoznao sam se sa Stipom na fakultetu i počeli smo da se družimo i izlazimo i vidjeli smo da postoji problem pristupačnosti, pa smo odlučili da napravimo interaktivnu mapu", ispričao je programer Mijo Matijević.

Na stranici možete pogledati željeni restoran i provjeriti koliko je prilagođen osobama s invaliditetom.

Dodaju da su dobili važne mejlove i poruke preko mreža od roditelja osoba s invaliditetom i samih osoba s invaliditetom, kako je ovo sve od izutetne važnosti u ovom gradu. 

Ovo je prva takva stranica u Hrvatskoj i žele je proširiti na cijelu zemlju. Njihov trud prepoznalo je i Sveučilište u Splitu – uskoro će dobiti Rektorovu nagradu.

Internet stranicu možete pogledati ovdje.  

Izvor: www.trogirskiportal.hr 

Pročitano 1343 put(a)

Back to top