subota, 15 decembar 2018 18:35

Akcija "Trotoar" u Nikšiću: Kazne za nepropisno parkiranje do 50 eura

Autor:

Komunalna policija u Nikšiću će u narednih 30 dana, u okviru akcije „Trotoar“, uklanjati sva vozila s trotoara i pisati prekršajne kazne od 50 eura. 

Načelnik Komunalne policije Novica Milović rekao je da je cilj te akcije stvaranje bezbjednijeg ambijenta i omogućavanje pješacima za kretanje trotoarima, kao i podizanje saobraćajne kulture na veći nivo.

„U prethodnom periodu nepropisno parkiranje bllo je veoma izraženo i građani, majke sa djecom u kolicima, osobe s invaliditetom nijesu mogli nesmetano proći trotoarima, zbog čega smo počeli akciju“, obrazložio je Milović novinarima na Trgu slobode u Nikšiću.

On je kazao da privilegovanih neće biti i dodao da se saobraćajna kultura mora podići na veći niivo, zbog čega i nakon završetka akcije kažnjavati i uklanjati nepropisno parkirana vozila.

„Trg slobode s ulicama koje ga presijecaju Manastirska, Karađorđeva, Novice Cerovića i druge u centru grada biće stalno kontrolisane jer je tu situacija bila najgora kada je riječ o parkiranju i bezbjednosti saobraćaja“, rekao je Milović.

Da će se najavljeno striktno primjenjivati, kako je naveo, pokazuju brojke da su komunalni policajci od početka godine do 20. novembra izdali 615 prekršajnih naloga iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja, a od tog datuma 350 kazni koje su se odnosile i na parkiranje na zelenim površinama, kolovozu.

Kazne za nepropisno parkiranje iznose 50 eura, a ukoliko se plate u roku od osam dana 33,3 eura. 

„Cilj nam je i da građani steknu povjerenje u rad Komunalne policije“, rekao je Milović.

Na pitanje da li će se Zakon primjenjivati i kada je u pitanju rad ugostiteljskih objekata jer se ugostitelji žale na zatvaranje kafića u 23 sata, Milović je rekao da će se propisi i opštinske odluke striktno poštovati.

„Ugostiteljski objekti koji imaju rješenja da moraju isključivati muziku i prestajati da rade u 23 sata, znali su ne samo da produže do ponoći, nego i znatno kasnije, a sada će morati da poštuju određeno radno vrijeme. Velike su žalbe građana da od buke ne mogu da spavaju, a ujutru moraju rano na posao ili imaju malu djecu, starije, bolesne ljude i njihovi zahtjevi biće ispoštovani“, kazao je Milović.

On je ukazao da će radno vrijeme lokala do 23 sata biti jedino „prekršeno“ u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika.

 

Izvor: Portal Antena M

 

Pročitano 3847 put(a)

Back to top