petak, 01 mart 2019 14:08

Plaža u Igalu dobija rampu za OSI

Autor:

Nakon postavljanja pristupnih rampi za silazak u more za lica koja se otežano kreće i lica sa invaliditetom u Budvi, Baru i Tivtu, JP Morsko dobro planira da taj projekat do sezone sprovede i u Herceg Novom, na plaži ispod starog dijela Instituta Igalo.

To je jedna od deset investicija, koje je Morsko dobro Planom javnih nabavki planiralo da realizuje ove godine u Herceg Novom. Za tu namjenu opredijeljeno je skoro 60 hiljada eura. Tander za izbor najpovoljnijeg izvođača važi do 20. marta, za kada je zakazano i otvaranje ponuda.

Određen je skraćeni rok za podnošenje ponuda u otvorenom postupku javne nabavke od 22 dana, zbog hitnosti realizacije  i potrebe da se osobama sa invaliditetom obezbijedi neophodan način za ulazak u more za ovu sezonu. Odluka o izboru najpovoljnije ponude biće donijeta u roku od 40 dana od dana javnog otvaranja ponuda.

Podsjetićemo da je Morsko dobro prošle godine na pristaništu Žute plaže u Kotoru obezbijedilo i postavilo mehaničku dizalicu za jednostavniji pristup moru lica sa invaliditetom i lica koja se otežano kreće. Uz nju, na kupalištu su postavljeni toaleti i specijalne kabine za presvlačenje, adaptirane za ova lica.

Izvor: Radio Jadran

Pročitano 4075 put(a)

Back to top