četvrtak, 07 novembar 2019 12:22

Najava: Obuka s pružaocima usluga u oblasti vazdušnog saobraćaja

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u okviru projekta (Sa)OBRAĆAJ mi se! organzuje jednodnevnu obuku za zaposlene, odnosno drugo angažovano osoblje o načinima pružanja usluga i podrške osobama s invalidiitetom prilikom korišćenja avio prevoza.

Obuka će se održati u Podgorici 8. novembra, s početkom u 10.00 časova, u restoranu Njujork. Obuka se organizje s ciljem unapređenja primjene važećih propisa i obezbjeđenja adekvatnijih uslova za aktivno učešće osoba s invaliditetom u oblasti avio prevoza. Cilj obuke je informisanje pružalaca usluga u oblasti avio prevoza (aerodromi, avio kompanije) o individualnim, specifičnim potrebama OSI prilikom korišćenja prevoza, načinima pružanja podrške i asistencije, načinima obezbjeđivanja i pružanja razumnih adaptacija, a u cilju izjednačavanja mogućnosti i zaštite dostojanstva i jednakosti OSI.

Ova aktivnost je dio projekta (SA)OBRAĆAJ mi se! koji sprovodi  UMHCG, uz finansijsku podršku Ministarstva saobraćaja i pomorstva kroz javni konkurs “Jednaki u saobraćaju” u oblasti zaštite lica s invaliditetom u 2019.

Pročitano 1765 put(a)

Back to top