sreda, 20 jun 2018 15:43

U okviru projekta Umrežavanjem do boljeg rada UMHCG organizovalo info štand u Bijelom Polju

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u okviru projekta Umrežavanjem do boljeg rada, u ponedeljak, 18. juna organizovalo je posjetu članici Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore (MOOSICG) iz Bijelog Polja, Udruženju za podršku osobama sa invaliditetom Bijelo Polje. U okviru posjete organizovan je i info štand, u ulici Slobode, u Bijelom Polju.

Aktivnost je organizovana u cilju informisanja građana o značaju formiranja Mreže organizacija osoba s invaliditetom, kao i s ciljem informisanja o načinima na koje osnivanje Mreže može doprinijeti poboljšanju položaja osoba s invaliditetom. Takođe, posjetioci štanda su imali priliku da se informišu o aktivnostima koje Udruženje planira da realizuje u okviru pomenutog projekta.

Posjetioci štanda su imali priliku da razgovaraju s projektnim timom UMHCG o raznim pitanjima iz oblasti ljudskih prava, kao i na koji način mogu ostvariti neka od prava iz oblasti socijalne i dječje zaštite, kako se mogu uključiti u sportske aktivnosti i dr. Sve navedeno ima za cilj podizanje svijesti javnosti o ljudskim pravima osoba s invaliditetom. Štand je posjetilo više od stotinu ljudi.

Aktivnost je dio projekta Umrežavanjem do boljeg rada koji sprovodi Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u saradnji s Centrom za razvoj NVO, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Pripremila: Anđela Miličić

Pročitano 4046 put(a)

Back to top