utorak, 08 maj 2018 15:48

Najava: UMHCG i CRNVO organizuju prvi trening za članice MOOSICG

Written by

Udruženje mladih sa henxdikepom Crne Gore u saradnji s Centrom za razvoj nevladinih organizacija organizovaće 10 – 13. maja 2018, trening namijenjen članicama Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore (MOOSICG), u Baru u Hotelu Princess.

Trening o strateškom planiranju je prvi u nizu seta treninga (od ukupno šest) koji će biti organizovani s ciljem jačanja kapaciteta članica Mreže organizacija osoba s invaliditetom, kako za sprovođenje ostalih aktivnosti projekta Umrežavanjem do boljeg rada, tako i za nastavak rada u sopstvenoj organizaciji.

Trening daje mogućnost sticanja konkretnih znanja i vještina koje učesnik/ca svake od organizacija može primjenjivati u svom daljem radu, posebno prilikom praćenja sprovođenja javnih politika iz oblasti invalidnosti.

Teme koje će se obrađivati na treningu su: planiranje (cilj i koristi planiranja, učesnici u planiranju i nivoi planiranja), strategijsko planiranje (definicije strategijskog planiranja), benefiti strategijskog planiranja, nivoi procesa planiranja, definisanje vizije i misije, analiza internog i eksternog okruženja (Swot i Pest analiza), analiza Stejholdera – učesika u procesu, identifikovanje izazova u dostavljaju ishoda za ciljne grupe, identifikovanje ključnih oblasti problema, strategijsko orjentisanje, strategijski ciljevi i ključne akcije, monitoring i evaluacija, strategijsko budžetiranje, izrada strategije prikupljanja sredstava, struktura dokumenta – akcioni plan i proces praćenja.

Aktivnost je dio projekta Umrežavanjem do boljeg rada, koji sprovodi Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u saradnji s Centrom za razvoj NVO, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Pripremila: Anđela Miličić

Pročitano 1699 put(a)

Back to top