sreda, 01 avgust 2018 08:46

U okviru projekta Umrežavanjem do boljeg rada UMHCG organizovalo info štand na Žabljaku

Autor:

 

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u utorak 31. jula organizovalo je info štand na Žabljaku.

Aktivnost je organizovana u okviru projekta Umrežavanjem do boljeg rada u cilju informisanja građana o značaju formiranja Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore, kao i s ciljem informisanja o načinima na koje osnivanje Mreže može doprinijeti poboljšanju položaja osoba s invaliditetom. Takođe,  mještani ovog grada su imali priliku da se informišu o aktivnostima koje je UMHCG realizovalo i koje planira da realizuje u okviru pomenutog projekta.

Pored toga projektni tim UMHCG je razgovarao s mještanima ovog grada o raznim pitanjima iz oblasti ljudskih prava, kao i na koji način mogu ostvariti neka od prava iz oblasti socijalne i dječje zaštite, kako se mogu uključiti u sportske aktivnosti i dr. Sve navedeno ima za cilj podizanje svijesti javnosti o ljudskim pravima osoba s invaliditetom.

UMHCG je organizovalo još dva info štanda i to u Nikšiću i Bijelom Polju, a tokom avgusta je planirano održavanje info štanda u Herceg Novom, dok ćemo u septembru boraviti u još dva crnogorska grada: Podgorici i Ulcinju. Kroz aktivnost info štanda do sada je razgovarano s oko 250 građana.

Opšti utisak projektnog tima posebno nakon info štanda u Bijelom Polju i Žabljaku jeste da je neophodno mnogo više raditi na podizanju svijesti o osobama s invaliditetom i njihovim pravima. U suprotnom osobe s invaliditetom će i dalje biti izolovane, segregisane i izopštene, odnosno isključene iz života društva.

Aktivnost je dio projekta Umrežavanjem do boljeg rada koji sprovodi Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u saradnji s Centrom za razvoj NVO, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Pripremila: Anđela Miličić

 

 

Pročitano 3109 put(a)

Back to top