četvrtak, 07 mart 2019 12:47

U okviru projekta Umrežavanjem do boljeg rada UMHCG organizovalo info štand u Kotoru

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u utorak, 5. marta organizovalo je info štand u Galeriji solidarnosti u Kotoru. Info štandu su prisustvovali i predstavnici Udruženja paraplegičara Kotor.

Aktivnost je organizovana u okviru projekta Umrežavanjem do boljeg rada u cilju informisanja građana o značaju formiranja Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore, kao i s ciljem informisanja o načinima na koje osnivanje Mreže može doprinijeti poboljšanju položaja osoba s invaliditetom. Takođe, posjetioci i mještani ovog grada su imali priliku da se informišu o aktivnostima koje je UMHCG realizovalo i koje planira da realizuje u okviru pomenutog projekta.

U okviru posjete koordinator projekta Milenko Vojičić je dao izjavu za radio Kotor.

Istog dana  predstavnici Mreže organizacija osoba s invaliditetom i UMHCG su prisustvovali otvaranju festivala “Uhvati film” prvog festivala za osobe s invaliditetom koji je organizovan u Crnoj Gori.

Posjetioci štanda su imali priliku da razgovaraju s projektnim timom UMHCG o raznim pitanjima iz oblasti ljudskih prava. Sve navedeno ima za cilj podizanje svijesti javnosti o ljudskim pravima osoba s invaliditetom.

Aktivnost je dio projekta Umrežavanjem do boljeg rada koji sprovodi Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u saradnji s Centrom za razvoj NVO, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Pripremila: Anđela Miličić

 

Pročitano 2055 put(a)

Back to top