sreda, 01 februar 2023 12:29

NAJAVA: REGIONALNA KONFERENCIJA O UČESĆU OSI U KULTURNOM ŽIVOTU

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) organizuje Regionalnu konferenciju o učešću OSI u kulturnom životu u četvrtak, 2. februara 2023, s početkom u 12.00 časova, u hotelu Aurel u PodgoriciPrenos Konferencije će biti omogućen i preko Fejsbuk stranice UMHCG.

Konferencija se organizuje sa ciljem razmjene znanja, iskustava i primjera dobre prakse o učešću OSI u kulturnom životu. Na Konferenciji će biti prikazana umjetnička djela koja su nastala u toku Programa rezidencijalne razmjene umjetnika s invaliditetom. Na Konferenciji će govoriti Marina Vujačić izvršna direktorica UMHCG, Petar Kovačević, načelnik Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Ministarstva kulture i medija, Kristina Ćetković, programska direktorica NVO 35 mm i Anisa Đokić, akademska vajarka i učesnica Programa rezidencijalne razmjene umjetnika s invaliditetom.

Konferencija je završna aktivnost projekta Inkluzija umjetnika (ARTiculate Inclusion) koji ima za cilj da doprinese povećanju nivoa učešća osoba s invaliditetom u kulturnom životu zemalja Zapadnog Balkana, a koji UMHCG realizuje u partnerstvu s Udruženjem Art mreža iz Srbije i Udruženjem građana Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ iz Bosne i Hercegovine. Projekat je finansijski podržan od strane Fonda za Zapadni Balkan.

Ovim putem pozivamo medije da isprate događaj, kao i sve zainteresovane umjetnike s invaliditetom, zatim sve zainteresovane građanke i građane da se prijave za učešće na pomenutoj Konferenciji.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati UMHCG putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 069385981, 067801761 ili 020265650.

Pročitano 669 put(a)

Back to top