utorak, 25 jun 2024 14:42

NAJAVA: UMHCG ORGANIZUJE KONFERENCIJU O UNAPRJEĐENJU POLOŽAJA OSOBA S INVALIDITETOM, S POSEBNIM AKCENTOM NA MLADE S INVALIDITETOM U DRUŠTVU

Autor:

Konferencija o unaprjeđenju položaja osoba s invaliditetom, s posebnim akcentom na mlade s invaliditetom u društvu biće organizovana u srijedu, 26. juna 2024, u PR centru, u Podgorici

Konferencija se organizuje s ciljem pokretanja šireg javnog dijaloga o položaju osoba, a posebno mladih s invaliditetom, kako bi se, između ostalog, sagledalo trenutno stanje o preprekama s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i mogućim rješenjima za unaprjeđenje njihovog položaja u društvu. Jedna od tema biće i inkluzija mladih s invaliditetom u procesima donošenja odluka i omladinskom aktivizmu, a sve ciljem da podstaknemo razmjenu znanja i iskustava organizacija osoba s invaliditetom iz Crne Gore sa sličnim organizacijama iz drugih zemalja, radi prenošenja pozitivnih iskustava i primjera savladavanja izazova u praksi, kao i ukazivanja značaja uključivanja mladih s invaliditetom u procesima donošenja odluka.

U uvodnom dijelu planirano je da događaj otvore: zamjenik gradonačelnice Glavnog grada Podgorice Luka Rakčević, samostalna savjetnica u Ministarstvu sporta i mladih Ana Milačić i predsjednik Skupštine UMHCG Miloš Ranitović

Nakon uvodnih izlaganja, planirana su dva panela na kojima će se govoriti o Položaju osoba s invaliditetom, posebno mladih, u Podgorici i Inkluziji mladih s invaliditetom u procesima donošenja odluka i omladinskom aktivizmu. Na panelima je planirano učešće: Anđele Dragović, projektne asistentkinje u Savezu slijepih Crne Gore, generalnog direktora za mlade u Ministarstvu sporta i mladih Martina Lulgjuraja, Anđele Radovanović, samostalne savjetnice za socijalnu i dječju zaštitu u Glavnom gradu Podgorica, psihološkinje u Informativnom Centru za osobe s invaliditetom Lotos iz Tuzle Senaide Sarajlić, kao i izvršnog direktora NVO Mozaik Blagoja Šturanovića.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane osobe s invaliditetom, građane i građanke da se prijave za učešće na pomenutoj Konferenciji. 

Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 069/385-981, 067/801-761 ili 020/265 - 650.

Konferencija je dio aktivnosti projekta Podrška, a ne zanemarivanje! koji je finansijski podržan od strane Glavnog grada Podgorice, kao i projekta U kontaktu (Project In Touch) finansijski podržanog od Evropske edukativne i kulturne izvršne agencije (European Education and Culture Executive Agency (EACEA)), delagirane od strane Evropske komisije, uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave.




Pročitano 69 put(a)

Back to top