utorak, 26 mart 2019 18:25

Najava radionice za mlade s invaliditetom o procesima učešća u donošenju odluka i omladinskom aktivizmu

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore organizuje drugu od tri planirane radionice za mlade s invaliditetom o procesima učešća u donošenju odluka i omladinskom aktivizmu u sklopu projekta „Omladinska politika je i moja politika!“ podržanog od strane Ministarstva sporta i mladih kroz Javni konkurs za NVO u 2018. Radionica će se održati 5. aprila 2019. s početkom u 12.00 časova u Beranama, u Galeriji Polimskog muzeja (adresa Miloša Mališića br. 2).

Namjera je da se kroz radionicu mladi s invaliditetom kroz interaktivni rad upoznaju s načinima učešća u procesima donošenja odluka, čime se doprinosi povećanju stepena uključenosti u zajednici i društvenom životu.

Cilj radionice jeste da se mladi s invaliditetom detaljnije upoznaju sa svojim pravima i mogućnostima, načinima na koje mogu djelovati u zajednici, učešću u procesima donošenja odluka, kao i da ih podstaknemo da pristupe i djeluju u različitim organizacijama i institucijama koje se bave mladima i osobama s invaliditetom.

Treneri na radionici će biti Marina Vujačić, aktivistkinja za prava osoba s invaliditetom i Milenko Vojičić, predsjednik Skupštine UMHCG. 

Pročitano 3375 put(a)

Back to top