četvrtak, 22 decembar 2022 08:12

Podržite Antonia Matkovića u narednim takmičenjima

Written by

Nedavno ste imali prilike da čitate o postignutim rezultatima Antonia Matkovića (28) u bodibildingu. Kako je kazao u svom obraćanju urednici portala DisabilityINFO, prethodna sezona za njega je bila uspješna, čemu su i pokazatelj ostvareni rezultati: drugo mjesto u državnom prvenstvu u Baru, zatim prvo mjesto u Jagodini, prvo mjesto u Čačku, i četvrto mjesto na Svjetskom Prvenstvu u Španiji. Antonio je i prvak Crne Gore u pauerliftingu  (powerliftingu) osoba s invaliditetom.

Istakao je, takođe, da je sport kojim se bavi već par godina, skup što iziskuje dosta ulaganja, ali i značajnih finansijskih sredstava.

Obratio se Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) u cilju izdvajanja određenih finansijskih sredstava, kao vida podrške u narednoj sezoni, koja počinje u julu 2023. na takmičenju koje će se održati u Londonu.

„Ovo je jedno od najvećih takmičenja kvalifikacije za Mister Olimpiju (Mr Olympia), i Arnold Klasik (Arnold Clasic), a biće još takmičenja u Srbiji kao i u Pragu. Ovo takmičenje je medijski veoma propraćeno, prenos će se organizovati u velikom broju zemalja. Ja sam jedini takmičar iz Crne Gore i s Balkana koji će se takmičiti u kategoriji wheelchair-kolica. Priprema i samo takmičenje iziskuju velike troškove“, piše u njegovom obraćanju.

Kako se kao neprovitna organizacija finansiramo isključivo projektno, zbog čega nijesmo u mogućnosti da izađemo Antoniu u susret, a u želji da na ovaj način doprinesemo i podržimo ga u postizanju još boljih rezultata, pozivamo naše čitoce i građane i građanke Crne Gore, kao i kompanije da, u skladu sa svojim mogućnostima, uplate sredstva na sljedeći žiro račun, čiji je Antonio vlasnik 520032000011207019.

Pripremila: Anđela Miličić

Pročitano 385 put(a)

Back to top