sreda, 22 avgust 2018 20:21

 EP trećeg dana: crnogorski takmičari bez medalja, ali s ličnim rekordima  

Autor:

Ni trećeg dana šestog prvenstva Evrope u atletici za osobe s invaliditetom u Berlinu, crnogorski takmičari nijesu uspjeli da se domognu medalje.

Najbolji plasman je ostvario Radmilo Baranin koji je u bacanju koplja u spojenoj kategoriji F33-34 (bacanje iz stolice) zauzeo peto mjesto s najboljim hicem, u petoj seriji, od 20,84 metara, što mu je lični rekord.

"Nevjerovatno takmičenje, sigurno sa najvećom konkurencijom na prvenstvu koje je trajalo skoro 3 sata. U posljednjem pokušaju sam imao hitac preko 23 m, ali, nažalost, koplje nije ostavilo trag. Srebrni Poljak Vojnički  (22, 08m) je imao samo jedan hitac preko 20m, dok me je Italijan Kapoćo prestigao hicem u posljednjoj seriji za 9cm (20, 93). Daću sve od sebe da preksjutra u bacanju kugle osvojim medalju za Crnu Goru", rekao je Baranin nakon bacanja koplja.

U istoj disciplini, Danilo Gojković je zauzeo 10. mjesto u konkurenciji 12 takmičara, koji je, takođe, imao najbolji rezultat u karijeri, od 18,73 metara.

Zlato je osvojio Francuz Tijeri Sibone (25,20), srebro Poljak Meteuš Vojnički (22,08), a bronzu Izraela Aleksandar Aleksijenko (21,88).

Mirnes Ramović je zauzeo sedmo, posljednje, mjesto u bacanju diska u kategoriji F11 (osobe s oštećenjem vida) s rezultatom koji je postavio u drugoj seriji, 26,83 metara, što mu je najbolji rezultat u karijeri.

U ovoj kategoriji je zlatni bio Italijan Onej Tapija (46,07), srebro Austrijanac Bil Marinković (35,65), a bronzu Srbin Duško Sretenović (34,20).

Prvog dana EP u Berlinu, Miloš Ranitović je zauzeo sedmo mjesto u skoku u dalj, u za njega novoj kategoriji T13 (osobe s oštećenjem vida) umjesto dosadašnje T12.

U četvrtak, 23. avgusta nastupa Marijana Goranović (vicešampionka Evrope iz Groseta u bacanju kugle spojenih kategorija F40/41), u bacanju kugle u kategoriji F 41 (osobe niskog rasta) i Maja Rajković u bacanju koplja u kategoriji F54 (bacanje iz stolice).

Za petak zakazan je nastup Baranina u bacanju kugle, dan kasnije na borilišta će Rajković i Ramović u bacanju kugle. 

Nastup crnogorskih takmičara će 26. avgusta zatvoriti Goranović u bacanju diska.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: portal Vijesti

Pročitano 4195 put(a)

Back to top