petak, 24 avgust 2018 17:37

Rajković i Baranin bez medalje na EP

Autor:

 

Maja Rajković je osvojila četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu u Berlinu u bacanju koplja novim ličnim rekordom – 10,76. Rajković je bez pobjedničkog postolja ostala u poslednjoj seriji.

“Srećna sam i tužna u isto vrijeme. Evropsko prvenstvo u Berlinu je bio moj debi na velikim takmičenjima. Potajno sam se nadalja medalji, bila na korak od nje, ali sam bez bronzane medalje ostala u poslednjoj seriji kada me je pretekla Ukrajinka Jana Lebedeva. Ostvareno u Berlinu je veliki motiv za još bolji i jači rad na putu ka primarnom cilju, a to je mjesto na Paraolimpijskim igrama u Tokiju”, rekla je Maja Rajković nakon nastupa.

Dan kasnije, pretposlednjeg dana takmičenja za crnogorske sportiste Radmilo Baranin zauzeo je peto mjesto u bacanju kugle u kategoriji F34 (bacanje iz stolice). Baranin je najbolji hitac od 8,26 metra imao u posljednjoj, šestoj seriji.

Zlato je osvojio Tomaš Paulinski sa novim evropskim rekordom od 11 metara, srebro Francuz Tijeri Sibon (9,75), a bronzu Oleksandar Aleksijenko (8,56).

Baranin je bio peti i u bacanju koplja u spojenoj kategoriji F33-34 (bacanje iz stolice), sa 20,84 metara, što mu je lični rekord.

Pripremila: Marina Vujačić

 

Pročitano 2923 put(a)

Back to top