ponedeljak, 03 septembar 2018 12:30

Uskoro u Beogradu triatlon za sportiste s invaliditetom

Autor:

Vrhunski sportisti će okupirati Beograd, tačnije Adu Ciganliju 23. septembra kada će biti održana velika triatlon trka 11Tri Belgrade. Od ove godine takmičenje je otvoreno i za osobe s invaliditetom, pa će trka ujediniti sve one koji imaju želju da se oprobaju u dugim distancama. Posebno je interesantno što će na trci biti moguće učešće u timovima tako da se naporne distance dijele u segmente. Osim besplatne kotizacije osobama s invaliditetom biće pružena sva moguća podrška na samoj trci, ali i prije samog takmičenja. U saradnji sa Delta Fondacijom biće organizovane i tribine o samom događaju u cilju afirmicije bavljenja sportom. 

Svakako da jedna od najvećih zvijezda triatlona koje će Beograd ugostiti, jeste upravo čuveni Nik Votson (Nick Watson) koji zajedno sa svojim sinom učestvuje na brojnim takmičenjima. Njegov sin Rio je osoba s autizmom, a otac često ističe da mu njegov osmijeh daje snagu da izdrži velike napore, koji pliva dok mu je sin u čamcu, ili trči gurajući njegova kolica. Pored oca i sina, podršku pružaju i ćerka i supruga, pa cio tim nosi naziv "Tim Anđeo Vuk" (Team Angel Wolf) koji za misiju ima da pored takmičenja i putovanja po svijetu, drži i motivacione govore, a sve u cilju osnaživanju osoba s invaliditetom da se bave sportom. Upravo će oni održati dvije tribine povodom predstojećeg takmičenja i to u Beogradu i Kragujevcu.

Pojačanje će dobiti i od jedne majke iz Hrvatske koja će sa svojim sinom, takođe, nastupiti u Beogradu, kao i od svjetskog šampiona u Iromanu (Ironman-u), čuvenog Čeha Honze Tomaneka.

Organizatori najavljuju da će ovogodišnje takmičenje premašiti očekivanja i da se očekuje veliki broj takmičara iz cijelog svijeta koji će plivati 1,9 km na Adi Ciganliji, zatim voziti biciklo 90 km i istrčati 21 km od Ade Ciganlije do Novog Beograda, a prijave za 11Tri Belgrade će biti otvorene do 15. septembra, nedelju dana pred samu trku.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Kurir.rs

 

 

 

Pročitano 3258 put(a)

Back to top