sreda, 05 septembar 2018 11:25

Janović: Nagrađujemo Marijanino srebro s 30 hiljada eura, mladim vaterpolistima 17 hiljada za stipendije

Autor:

 

Ministar sporta Nikola Janović priredio je u Vili ,,Gorica” zajednički prijem u čast paraolimpijke Marijane Goranović i mladih vaterpolo reprezentativaca Crne Gore, koji su na nedavnim Evropskim prvenstvima u Berlinu, odnosno Minsku, osvojili srebrne medalje.

Tom prilikom Janović je saopštio da će Ministarstvo sporta vicešampionku Goranović, nagraditi premijom od 20 hiljada eura, a shodno novom zakonu prvi put premiju vrijednosti 10 hiljada eura dobija i njen glavni trener.

Vlada Crne Gore, naveo je ministar Janović, posebno želi da afirmiše mlade sportiste, pa će juniori dobiti status perspektivnih sportista, a samim tim i jednogodišnje stipendije.

,,Vi ste ponos Crne Gore, vi ste rođeni da pobjeđujete i da nas učite da su granice tamo gdje ih sami sebi postavimo. Marijana je to učinila i na ovom Evropskom prvenstvu, gdje je u jakoj konkurenciji odbranila svoje srebro sa prošlog prvenstva Evrope.

Mladi vaterpolisti su s druge strane u žestokoj konkurenciji evropskih vaterpolo sila, takođe, izvojevali još jednu medalju za Crnu Goru. Odvažno ste i dostojanstveno predstavili našu državu pred očima Evrope”- poručio je ministar sporta obraćajući se mladim vicešampionima.

Izvor. FB stranica Ministarstva sporta

 

Pročitano 3391 put(a)

Back to top