subota, 15 septembar 2018 16:09

Radović na takmičenju najboljih stonotenisera Starog kontinenta

Autor:

Filipa Radovića, koji je dvostruki uzastopni osvajač bronzane medalje na šampionatima Evrope u danskom Vejlu 2015. i Laškom 2017. godine, uskoro očekuju debitantski nastup na Evropskom prvenstvu u redovnom i šampionatu svijeta u paraolimpijskom stonom tenisu.

Smotra najboljih stonotenisera Starog kontinenta održaće se u španskom Alikanteu i počinje 18. septembra, dok je Svjetski šampionat  u Laškom počektom oktobra.

Primarni cilj mladog paraolimpijca je da u narednom periodu popravi plasman na rang listi najboljih stonotenisera svijeta i obezbijedi direktan plasman za Paraolimpijske igre u Tokiju.

"U protekloj sezoni ostvario sam par odličnih rezultata koje, iskreno, ni sam nisam očekivao. Bio sam prvak Balkana u redovnoj juniorskoj konkurenciji. Na Evropskom prvenstvu za juniore odigrao sam na visokom nivou. Ekipno sam imao skor od devet pobjeda i jednog poraza. U paraolimpijskoj konkurenciji osvojio sam trofej u Bratislavi, a u finalu sam pobijedio Čeha Ivana Karabeca, od kojeg sam izgubio svega nedelju dana kasnije u polufinalu turnira u Laškom. U tom gradu sam s Bugarinom Denislavom Kodjabasevim osvojio prvo mjesto u dublu”, rekao je Filip Radović i nastavio:

"Trenutno zauzimam sedmo mesto na svjetskoj rang listi. Primarni cilj u narednom periodu je da pokušam da popravim taj plasman i zadržim ga, kako bih se direktno kvalifikovao za Olimpijske igre u Japanu. Nastaviću da radim naporno i nadam se da ću uspjeti da ostvarim zacrtani cilj, ili bolje reći san”.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: www sportklub.rs

Pročitano 2616 put(a)

Back to top