utorak, 06 novembar 2018 11:07

Paraolimpijka Marijana Goranović na prijemu kod predsjednika opštine Berane

Autor:

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić priredio je u svom kabinetu prijem za paraolimpijku Marijanu Goranović, evropsku vicešampionku u bacanju kugle.

Predsjednik je istakao da njeni vrhunski rezlutati na evropskim prvenstvima u Grosetu i Berlinu gdje se okitila srebrom, zatim učešće na Olimpijskim igrama u Londonu i Riju i na svjetskim prvenstvima na Novom Zelandu, u Dohi i Londonu, gdje je stigla do samog finala, predstavljaju veliki uspjeh i na najbolji način pokazaju kako se bori za svoju državu.

„Učinila si da se svi osjećamo ponosno i zajedno radujemo tvojim rezultatima i uspjesima, ali i istovremeno daješ primjer i ostalim sportistima da se uz mnogo napora i odricanja, kao i uz ogromnu želju i motiv mogu ostvariti vrhunski rezultati vrijedni svakog poštovanja“, kazao je predsjednik i naglasio da će Opština Berane uvijek vrednovati vrhunske sportske rezultate i znati da ih cijeni.

Paraolimpijka Goranović zahvalila se predsjedniku i njegovim saradnicima na prijemu i podršci, dodavši da su njene ambicije da se sa takmičenja koja je očekuju u narednom periodu vrati sa novim medaljama. Riječ je o Svjetskom prvenstvu u Dubaiju, Olimpijskim igrama u Tokiju i Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Kao znak pažnje predsjednik je evropskoj vicešampionki poklonio umjetničku sliku, autora Borisa Vujovića.

Sastanku su prisustvovali sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju s NVO Goran Folić i savjetnik predsjednika Zoran Jojić.

Napomene radi, evropska vicešampionka je u Beranama boravila povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se četvru godinu zaredom, organizuje pod pokroviteljstvom Opštine.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: www.berane.me

 

Pročitano 2631 put(a)

Back to top