utorak, 25 decembar 2018 21:49

PKCG: Macanović novi predsjednik Skupštine, Ranitović generalni sekretar

Autor:

Podgorica, (MINA) – Dugogodišnji lider pokreta osoba s invaliditetom, Goran Macanović novi je predsjednik Skupštine Paraolimpijskog komiteta (POK), saopšteno je iz te asocijacije.

Macanović, koji je diplomirani pravnik, član je golbal reprezentacije Crne Gore. On će predsjedavati Skupštinom u narednom petogodišnjem mandatu.

Skupština je konstatovala i odluku Upravnog odbora da za novog generalnog sekretara imenuje dugogodišnjeg atletskog reprezentativca Miloša Ranitovića.

On će naslijediti paraolimpijca s Igara iz Pekinkga 2008, Dušana Dragovića, koji je tu funkciju obavljao od osnivanja Paraolimpijskog komiteta.

Skupština je, shodno odredbama novog Zakona o sportu, jednoglasno usvojila novi Statut, na koji je prethodno saglasnost dalo Ministarstvo sporta.

Novi saziv Skupstine činiće 12 delegata iz sportskih organizacija osoba s invaliditetom. Konstatovani su tekući mandati predsjednika i Upravnog odbora POK. Predsjednik POK, Igor Tomić zahvalio se timu koji je pripremao akte, kao i službenicima Ministarstva sporta na iskrenoj i otvorenoj podršci.

“Hvala na stručnim savjetima koji su nam puno pomogli da proces preregistracije kako naših klubova, tako i samog Komiteta, pokrenemo u zakonom predviđenim rokovima”, kazao je Tomić.

Pročitano 1648 put(a)

Back to top