ponedeljak, 25 mart 2019 20:35

Filip Radović opet zlatni

Autor:

 

Crnogorski stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić u pratnji trenera Nikolaea Lupuleskog paraolimpijsku sezonu otvarili su nastupom na Masters turniru koeficjenta 20 u italijanskom Linjanu.

Filip Radović je osvojio zlatnu medalju u klasi S 10 u pojedinačnoj konkurenciji na Masters turniru koeficijenta 20 u italijanskom Linjanu.
Nakon prvog mjesta u grupi i tri maksimalne pobjede protiv Argentinca Andreasa Neire, Italijana Lorenca Kordue i Rusa Maksima Ciznova , Radović je u osmini finala takođe s 3-0 bio bolji od Francuza Beoit Graseta.


U polufinalu Filip Radovic je s 3-1 pobijedio Igora Mistala iz Poljske dok je za zlato bio bolji od trenutno devetog igrača svijeta Francuza Matea Boheasa.

Prethodno je Boheas u polufinalu bio bolji od prvog nosioca turnira, petog sa svjetske liste britanca Kim Daybela.

,,Izuzetno sam zadovoljan nastupom na prvom Mastersu u sezoni. Ovo je prvi ali važan korak na mom veoma zahjevnom putu ka Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.'' – istakao je Radović.


S jednom pobjedom i dva poraza u grupi svoj nastup na prvom paraolimpijskom turniru u klasi S 10 završio je Luka Bakić. .

 

Pročitano 2133 put(a)

Back to top